Άφιξη
Αναχώρηση
Δωμάτια
Άτομα

Ποια είναι η σημασία της βράβευσης με Γαλάζια Σημαία για μία παραλία;

Η Ελλάδα περιτριγυρίζεται από χιλιάδες παράκτιες περιοχές και παραλίες και συχνά σε αυτές βλέπουμε το σήμα της Γαλάζιας Σημαίας, όπως και στο Georgalas Resort. Τι σημαίνει όμως η βράβευση αυτή για τη θάλασσά μας και ποια είναι η ιστορία πίσω από αυτόν τον θεσμό;

Ο θεσμός της Γαλάζιας Σημαίας ξεκίνησε το 1987 στη Γαλλία

Με αφορμή την πρωτοβουλία κάποιων μαθητών δημοτικού, η ενέργεια έγινε αμέσως ευρέως γνωστή και υποστηρίχθηκε από τις χώρες που ανήκουν σήμερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το 2001 ήταν η χρονιά όπου η Γαλάζια Σημαία κατέστη από Ευρωπαϊκό σύμβολο σε παγκόσμιο και μπορούσε πλέον να χρησιμοποιηθεί για την αναγνώριση μίας παραλίας, οπουδήποτε κι αν αυτή βρισκόταν.

Σήμερα, μία παραλία οφείλει να πληροί 33 συγκεκριμένα κριτήρια ώστε να της απονεμηθεί μία Γαλάζια Σημαία. Μία παραλία με Γαλάζια Σημαία δε σημαίνει μόνο πως είναι όμορφη ή πως έχει καθαρά νερά. Πολύ περισσότερο σημαίνει ότι λαμβάνει υπόψιν της την ασφάλεια των επισκεπτών, προωθεί την βιωσιμότητα και την ανακύκλωση των απορριμμάτων και δεν μπορεί να αποτελέσει περιοχή εκμετάλλευσης από τον οποιοδήποτε.

Τα δεδομένα σήμερα
Με βάση τις πιο πρόσφατες απονομές που έλαβαν χώρα το καλοκαίρι του 2020, η χώρα μας βρέθηκε στην 2η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, λαμβάνοντας 485 Γαλάζιες Σημαίες. Η συγκεκριμένη αναγνώριση όχι μόνο επιβεβαιώνει την πεποίθηση ότι η Ελλάδα είναι οι παραλίες της, αλλά ενισχύει και τον τουρισμό, καθώς η συγκεκριμένη βράβευση αποτελεί συχνά κριτήριο στην επιλογή προορισμού για τους ταξιδιώτες.

Εμείς στο Georgalas Sun Beach Resort είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που η επιχείρηση μας βρίσκεται σε μία από τις μεγαλύτερες παραλίες του Δήμου Καλλικράτειας, που καλύπτει απόσταση ίση με περίπου 1 χιλιόμετρο. Τα Γεωπονικά-Μυκονιάτικα είναι μία παραλία ιδιαίτερα αγαπητή κάθε χρόνο. Είναι εύκολα προσβάσιμη, ενώ μάλιστα ο Δήμος έχει μεριμνήσει για την απρόσκοπτη πρόσβαση των ΑΜΕΑ στην παραλία.

Θα σας περιμένουμε ξανά για άλλη μία season δίπλα στη θάλασσα τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας για εσάς και την οικογένειά σας!


Προσφορές